Povodom programa Dana otvorenih vrata udruga sinoć su naši sugrađani i posjetitelji su imali priliku, na  na zidu poviše zapadnog izlaza sa Straduna, pogledati video mapping projekciju o važnosti rada udruga u području podrške i pomoći žrtvama kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji.

Video materijal koji se projicirao je nastao kroz program Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, u kojoj DEŠA djeluje kao jedan od partnera, a program financijski podržava Ministarstvo pravosuđa i uprave RH. U području borbe protiv nasilja DEŠA provodi i projekt “Bez Obiteljskog Nasilja (BON)” u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara.

-Ovom javnom akcijom željeli smo ukazati da nitko nije pripremljen da postane žrtva ili svjedok/kinja kaznenog  djela, da ja važna potpora, a bilo koji oblik nasilja je društveno neprihvatljiv.  Nema “pravog načina” kako reagirati na zločin, odnosno traumatsko iskustvo koje se dogodilo. Svatko reagira drugačije i svakome je potreban drugačiji oblik pomoći i podrške, poručuju iz DEŠE.

DEŠA pruža besplatnu emocionalnu i praktičnu podršku, psihološku i pravno savjetovanje, tehničke i praktične informacije te informacije o pravima, pratnju na sud, policiju državno odvjetništvo i/ili centre za socijalnu skrb, podršku osobama koje nisu prijavile kazneno djelo te podršku nakon završetka sudskog postupka.

Ako ste žrtva ili svjedok/inja kaznenog djela, ili prekršajnog djela nasilja u obitelji, a trebate podršku i pomoć, obratite im se s punim povjerenjem, na telefonski broj 020 / 311 – 625 svakim radnim danom  od 8-16 sati, pisanim putem na info@desa-dubrovnik.hr ili osobnim dolaskom u prostorije DEŠE u Lazaretima, Frana Supila 8, Dubrovnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here