U sklopu Dječjeg tjedna, tradicionalne godišnje manifestacije posvećene djeci i ostvarivanju njihovih prava i potreba, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su danas u Velikoj vijećnici predstavnike Društva naša djeca Dubrovnik i predstavnike Dječjeg gradskog vijeća.

U ovoj prigodi predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica naglasio je iznimnu važnost većeg uključivanja djece i mladih u društveni život. Također, kazao je kako će Grad Dubrovnik nastavit podržavati projekte, programe i aktivnosti usmjerene prema razvoju djece.

Predsjednik Društva naša djeca Miodrag Kirin zahvalio se predstavnicima Grada Dubrovnika na sjajnoj suradnji i otvorenosti za sve prijedloge i želje Društva naša djeca, a izrazio je i zadovoljstvo zbog kontinuirane podrške Grada Dubrovnika i ulaganja napora u rješavanje dječjih problema.

Prisutnima se također obratio i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, koji je naglasio kako djeca grada neće ostati zakinuta i zanemarena ni u jednom trenutku, s obzirom na to da je protekla godina znatno utjecala na gradski proračun, a pritom i na ulaganja u gradske projekte.

Dječji tjedan koji se ove godine obilježava od ponedjeljka 4. listopada do nedjelje 10. listopada pod motom „Ljubav djeci prije svega“ usmjeren je na pokretanje novih akcija od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticanje volonterskog društvenog i stručnog rada odraslih s djecom te u konačnici aktivnijoj participaciji djece u lokalnim zajednicama. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here