Iduće dane obilježit će popodnevna iznadprosječna toplina, pa će se često mjeriti i više od 20 stupnjeva, a i jutarnji temperaturni minusi većinom će izostati. No od petka oblaka će biti više, a mjestimice će pasti i malo kiše, osobito u petak popodne te u noći na subotu. Zapuhat će i umjeren sjeveroistočnjak s kojim će osjetno osvježiti, a na Jadranu će u vrijeme uskrsnih blagdana svježinu dodatno pojačavati jaka, osobito podno Velebita na udare povremeno i olujna bura. Do petka pak vjetar uglavnom slab, tek sredinom dana do umjeren vjetar s mora – sjeverozapadni ili jugozapadni, pa će danju uz sunčano vrijeme biti i ugodno toplo, piše HRT.

“Na jugu vremenske prilike mamit će na boravak na otvorenome – prevladavat će sunčano i ugodno toplo, sredinom dana i popodne mjestimice uz umjeren jugozapadnjak, pri čemu će more biti tek malo valovito. Do petka samo povremeno i mjestimice puhat će vjetar s mora, a uz većinom sunčano vrijeme danju će biti ugodno toplo.

U subotu u naše krajeva dolazi hladniji zrak, okreće na buru, jaku, osobito podno Velebita i olujnu zbog koje će se doimati svježije. Hladnije će biti u subotu i na kopnu uz umjeren sjeveroistočnjak i znatno nižu temperaturu nego u četvrtak i petak kada će se mjeriti više od 20 stupnjeva.

U četvrtak će još biti pretežno sunčano, a od petka nestabilnije, pa će mjestimice uz više oblaka pasti i malo kiše, osobito na sjeverozapadu u petak navečer te u noći na subotu.

Dakle, sutra, ali i sve do petka danju će biti iznadprosječno toplo, ali nakon topline s jugozapada, za uskrsne blagdane dolazi nam hladan zrak sa sjevera donoseći svježije i vjetrovitije vrijeme”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here