“Danas je veliki dan za Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i za cijeli Hrvatsku. Hrvatska se danas konačno spaja u jednu teritorijalnu cjelinu, što je izniman događaj. Most je predivan i veleban. Međutim, puno je važniji zbog koristi koju će donijeti ovom kraju, poluotoku Pelješcu, otocima Korčuli, Lastovu, Mljetu, ali i Dubrovnik”, kazao je večeras neposredno prije spajanja posljednog segementa konstrukcije Pelješkog mosta župan Nikola Dobroslavić.

“Cijela Hrvatska će od ovoga imati iznimnu korist.Hrvatska se mora spojiti u jednu cjelinu što je važno kako bi svi građani kao i gospodarstvenici bili ravnopravni, kako ne bi morali prelaziti sva puta preko državne granice kako bi došli u svoju županiju. Tomu je danas kraj. . Sretni smo što je danas došao dan tehničkog završetka posla“, kazao je večeras na Pelješkom mostu, župan Nikola Dobroslavić koji je iskoristio priliku kako bi ponovno zahvalio Vladi Andreja Plenkovića, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, kao i izvođačima radova.

„Pokazali da se ovaj izniman projekt može dovršiti unutar predviđenih rokova“, kazao je župan te dodao kako je Vlada Andreja Plenkovića imala daleko najozbiljniji pristup kad u pitanju izgradnja Pelješkog mosta.

„ Kad smo uvjerili ovu Vladu, a uvjeravali smo i druge Vlade koji su s manje ili više volje pokušavale nešto raditi, ona je shvatila ovu važnost. Bila je potrebna čvrsta volja kako bi se ovaj milenijski projekt realizirao. Radi se o nacionalnu projektu. Svi moramo imati osjećaj za nacionalno jedinstvo. Projekt ima prometnu, gospodarsku ali i geostratešku važnost. Županija je sad integrirana s ostatkom Hrvatske, što je jako važno sa sigurnost ovog dijela teritorija“, kazao je Dobroslavić.

„Uvjeren sam da će svi žitelji imati neposrednu korist od Pelješkog mosta. Čujemo da se na Pelješcu već nekretnine cijene više nego što je to dosad bio slučaj. U gospodarskom i turističkom smislu je vrlo važno da je danas razdaljina čvorišta autoceste kod Ploča i Orebića kraća za sat i pol. Možete samo zamisliti koliko to znači prosječnom građaninu, turistu ili gospodarstveniku. Vjerujemo da će od mosta korist imati i dolina Neretve, čiji će žitelji sad u dnevnoj migraciji moći odlaziti na posao u Dubrovniku, što do sad realno nisu mogli“, kazao je Dobroslavić te dodao kao će razumio da će predsjednik Milanović biti prisutan na samom otvorenju mosta.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here