Župan Nikola Dobroslavić objavio je Facebook status u kojem se osvrnuo na najavljenu inicijativu aerodroma Trebinje kod mjesta Talež. Otkrio je i da je danas na tu temu u Ranjini održan sastanak na kojem je ocijenjeno da bi izgradnja zračna luke na desetak kilometara od izvora Omble ugrozila glavni izvor vodoopskrbe Dubrovnika. Poručio je i da će se nadležnim ministarstvima uputiti dopisi putem kojih će se zahtijevati da se nikakvom izgradnjom ne ugrozi vodoopskrba županije.

“Na sastanku u Ranjini, koji je inicirao gosp. Tomislav Paviša, razgovarali smo o najavljenoj investiciji aerodroma Trebinje kod mjesta Taleža u Republici Srpskoj. Ne ulazeći u isplativost zračne luke u neposrednoj blizini zračne luke Dubrovnik (a i blizu Tivta, Podgorice i Mostara) ocijenjeno je da bi zračna luka na 10-tak km od izvora Omble, u zaštitnoj zoni izvorišta, ugrozila glavni izvor za vodoopskrbu Dubrovnika i njegovog šireg područja kao i druge podzemne vode”, istaknuo je Dobroslavić.

“Stoga će se uputiti dopis Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova sa zahtjevom da osiguraju da se nikakvom gradnjom ne ugroze podzemne vode i vodoopskrba u našoj županiji”, poručio je Dobroslavić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here