Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sudjelovali su danas na radnom sastanku u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na temu budućeg centra za pružanje usluga u zajednici u Dubrovniku.

Susreli su se s ravnateljicom Zavoda za socijalni rad Tatjanom Katkić Stanić i načelnicom Sektora za razvoj i unapređenje socijalnih usluga Anicom Ježić, a u ime Dubrovačko-neretvanske županije sastanku su nazočile savjetnica župana Žana Marević i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić.

Zamjenica Tepšić  je istaknula formiranje Centra za pružanje usluga u zajednici namijenjenog osobama s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama iznad 21 godine života kao prioritetno ulaganje u nadolazećem razdoblju te je izvijestila o pripremi projekta koji je ocijenjen kao optimalan model za podizanje razine skrbi o navedenim skupinama.

Projekt će biti i sastavni dio Socijalnog plana Dubrovačko-neretvanske županije, usklađenog s Nacionalnim planom za razvitak socijalnih usluga te će biti dio jedne od postojećih ustanova slične namjene koje djeluju na području grada i županije, u sklopu nacionalne mreže ustanova. Budući Centar nalazit će se u Orašcu, a sredstva za njegovu izgradnju i opremanje Grad će osigurati kroz dostupne EU fondove.

Temeljem projektnog zadatka uslijedit će izrada projektne dokumentacije kako bi se u što kraćem razdoblju pristupilo i realizaciji ovog prijeko potrebnog projekta kojim će se osobama s teškoćama pružiti nadstandard u socijalnoj skrbi kroz usluge poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške i integracije u društvo kroz različite programe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here