Prijedlog izmjena i dopuna Plana korištenja javnim površinama u povijesnoj jezgri – jedna je od točaka dnevnog reda najavljene sjednice Gradskog vijeća 8. ožujka.

U Planu korištenja javnim površinama u povijesnoj jezgri bit će, navedenim prijedlogom izmjena, omogućena preraspodjela postojećeg broja stolova i stolica, ukoliko se o tome dogovore zainteresirane strane. I ukoliko to na sljedećoj sjednici zakazanoj za 8. ožujka izglasaju gradski vijećnici.

Naime, Povjerenstvo za dodjelu javnih površina će moći razmatrati zahtjeve za izmjenama Plana korištenja javnim površinama u povijesnoj jezgri za preraspodjelu uz suglasnost svih strana. Na takav način se ne bi povećavala eksploatacija javnih površina, a udovoljilo bi se vlasnicima novootvorenih ugostiteljskih objekata koji ispred svojih lokala žele imati stolove i stolice.

Jedna od točaka dnevnog reda odnosi se na to, a druga na zahtjev dvaju ugostiteljskih objekata za preraspodjelom javne površine u ulici Uz jezuite.

Naime, postojeću javnu površinu koju je dosad koristila, konoba Arka ubuduće će podijeliti s ugostiteljskim objektom Healty & Fresh. Suglasnost na to su dale obje strane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here