Ispred palče Ranjina u Gradu jutros se održala primopredaja novog sanitetskog vozila, vrijednog 374 500 kuna, koje je Domu zdravlja Dubrovnik predao župan Nikola Dobroslavić.

-Danas smo simbolično predali ključeve ovog vozila sanitetskog prijevoza, koje ujedno služi i za hitne prijevoze Domu zdravlja Dubrovnik. To je jedno od sedam vozila koje ćemo u ovoj godini osigurati našim medicinskim službama, dio za hitnu medicinu, dio za domove zdravlja i za patronažu. Za to ćemo izdvojiti oko 2 milijuna kuna, kazao je župan Dobroslavić.

Naglasio je kako će ove godine tijekom sezone biti potpisani ugovori o dodatnim medicinskim timovima, a koje sufinancira Država, ali i lokalne samouprave, koje su se uključile u ovaj projekt.

-Ovo auto vrijedi oko 400 000 kuna, svake godine ili dobijemo ili sami uzmemo jedno novo vozilo. Naš sanitetski prijevoz godišnje pređe malo manje od milijun kilometara, što je velika kilometraža. Ponajviše je to jer osim što vozimo svakodnevno sanitetske pacijente, vozimo i hitne pacijente iz naše bolnice u druge medicinske ustanove u Split, Zagreb, Rijeku ili recimo Krapinske toplice, kazao je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Bazdan je kazao kako će DZD tijekom ove turističke sezone imati tri dodatne turističke ambulante i to u Stonu, u Gradu i na Mljetu. Dodao je kako je nakon odlaska dr. Cara s Mljeta na otoku bilo problema s dovođenjem stalnog obiteljskog liječnika, no kako je prekjučer je došla obiteljska liječnica za stalno u ambulantu, a uz to će kroz 7. i 8. mjesec na ovom otoku raditi i turistička ambulanta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here