Dom zdravlja Dubrovnik opet traži pedijatra, razlog tome je duže bolovanje čak dviju pedijatrica. Dr. Siniša Car, kardiolog koji je prije tri godine doselio na Mljet, gdje je radio kao liječnik obiteljske medicine, ipak je odlučio karijeru nastaviti na klinici u svojoj specijalizaciji, a ovih dana na njegovo upražnjeno mjesto trebao bi doći novi liječnik. U Župi dubrovačkoj 15. kolovoza počela je raditi nova ginekologica dr. Lejla Muminhodžić.

-Dvije naše pedijatrice su na bolovanju, zbog težih i dužih bolesti.Trenutno ne rade. Raspisali smo natječaj za pedijatra, nadamo se da će se netko javiti, a imamo i jednu specjalizanticu, koja bi uskoro trebala završiti specijalizaciju, kaže ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Riječ je o dr. Gordani Luković-Mićunović, koja vodi ambulantu u Lapadu, a prije 6 godina došla je u Dubrovnik iz Kotora te o dr. Miljenki Crnčić Orlić, koja se lani iz Pule preselia u Grad te preuzela novosnovanu pedijatrijsku ambulantu u Mokošici.

Dom zdravlja Dubrovnik imao je i dugo vremena otvoren natječaj za liječnika obiteljske medicine, kojem se, uz plaću, nudio i stan.

“Da, uspjeli smo pronaći liječnika, koji će kroz nekoliko dana doći na Mljet, gdje je zadnje tri godine radio dr. Siniša Car, kardiolog iz Varaždina, koji je ipak svoju karijeru odlučio nastaviti na klinici u svojoj specijalizaciji”, objašnjava Bazdan.

Dobra vijest je i kako Župa dubrovačka konačno ima stalnog ginekologa.

Dr. Lejla Muminhodžić, nostrificirala je diplomu i specijalizaciju te je 15. kolovoza počela raditi u ginekološkoj ambulanti u Župi. Doktorica se preselila iz Bosne i Hercegovine, ali je olakotna okolnost bila, kod rješavanja dokumentacije, što ima hrvatsko državljanstvo”, objasnio nam je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik.

Otkrio nam je i kako se prošli tjedan na cjepljenu bez najave pojavio velik broj naših sugrađana te je prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa tad primilo oko 580 naših sugrađana. Najavio je i ovog četvrtka cijepljene bez najave za prvu dozu, dok će u petak će biti pozvani oni kojima je vrijeme za drugu dozu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here