“Naš Dominko Radić spasio je još jedan život na moru. Bravo, bravo i kapa da poda”, zapisao je danas na u večernjim satima u Facebook, “Grad, priče i legende”, Vlaho Bongi.

Naš sugrađanin iz mora je spasio mlađu žensku osobu. U akciji spašavanja sudjelovali su i dubrovački vatrogasci koji su pomogli pri ukracju ozljeđene osobe u plovilo.

Inače, ovo nije prvi puta da pomogao pri spašavanju unesrećene osobe iz mora. U kolovozu 2010. turistkinja iz Australije pala je prilikom skoka u more na Buži. Na intervenciju je tad izašao brod Lučke kapetanije Dubrovnik “Danče”, kao i medicinska ekipa. No, upravo je Radić inače umirovljeni dočasnik hrvatske vojske ozlijeđenu osobu svojom barkom prevezao u Porat.

Hrabri Dubrovčanin spasio je i u veljači 2005. godine mladića koji se odlučio okupati u olujnom moru na kupalištu Buža. Slučajno je primijetio mladića i bez razmišljanja uskočio u barku dužine pet metara i spasio unesrećenog muškarca. Radić je svoj podvig proglašen Ponosom Hrvatske, a dodijeljena mu je i Plava vrpca “Vjesnika”.

“GRAD, PRIČE I LEGENDEPredlažemo Dominka Radić za Nagradu Grada Dubrovnika

FOTO: Facebook, Dominko Radić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here