Tvrtka “Nautika” Eriha Kolaka i dalje će upravljati Kavanom Dubravka na Pilama – odluka je kojom je okončan natječaj koji je objavila UTD Ragusa početkom siječnja.

Dosadašnji zakupac je jedini koji je dao svoju ponudu i priložio dokumentaciju koja je detaljno iščitana kako bi se vidjelo i utvrdilo jesu li zadovoljeni svi uvjeti iz natječaja koji je podigao popriličnu buru u javnosti, najviše zbog jednoga od uvjeta koji se odnosio na prihode od 25 milijuna u protekle tri godine.

Početna mjesečna cijena za Kavanu Dubravka je prema natječaju iznosila 40 tisuća eura, ali je iz kvadrature prostora izuzet prostor u kojemu se nalazila suvenirnica.

Iz Grada Dubrovnika kao većinskog vlasnika UTD Raguse su rigorozne uvjete natječaja opravdali mjerom koja jamči ozbiljnost ponude, tim više što su kupnjom TUP-a na sebe preuzeli i veliki “teret” kredita koji im je bio potreban za tu poslovnu odluku. Ozbiljnost ponude je trebala biti dokazana i kroz zatraženu jamčevinu na iznos od 240 tisuća eura.

Dosadašnji zakupac je, unatoč značajnom povećanju mjesečnog najma i gubitka prostora suvenirnice, očito procijenio kako će mu biti moguće poslovati s uspjehom i narednih pet godina.

Na ovaj način Kolak i dalje ostaje, kako su ga svojedobno mediji nazvali, suverenim vladarom najatraktivnijih ugostiteljskih objekata, budući uz Dubravku vodi i Gradsku kavanu, te Restoran Panorama na Srđu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here