Dubrovačka biskupija s povezanim pravnim osobama, dajući u zakup poslovne prostore pokriva značajan dio troškova svoga poslanja i pastoralnog djelovanja (usp. Financijsko izvješće Dubrovačke biskupije). Trenutno su slobodna tri poslovna prostora, a oglašavamo ih ukupno osam za čiji zakup možete iskazati interes putem obrasca. Time, kao i proteklih godina, želimo dobiti što jasniji i transparentniji uvid u stanje i poslovne mogućnosti potencijalnih zakupnika kao i namjeravanih djelatnosti.

Temeljem pristiglih prijava Povjerenstvo Dubrovačke biskupije donijeti će odluku o potencijalnim zakupoprimcima za sljedeće razdoblje. Iako je visina zakupa bitna stavka, ona nije jedini kriterij po kojem će se odlučivati. Zato vas molimo da što preciznije ispunite dolje priloženi obrazac. Dubrovačka biskupija štitit će privatnost vaših odgovora, a vi svojom prijavom jamčite istinitost podataka. Ako se naknadno pokaže da u ispunjavanju ovog obrasca niste naveli istinite podatke, vaša prijava bit će poništena, odnosno to će predstavljati razlog za raskid Ugovora.

Svi ponuditelji bit će obaviješteni elektroničkim putem o donesenoj odluci Povjerenstva Dubrovačke biskupije. Povjerenstvo nije vezano niti jednom od zaprimljenih ponuda te ima isključivo pravo donijeti odluku o ponuditelju kojeg smatra najpovoljnijim, odnosno ne prihvatiti niti jednu od zaprimljenih ponuda bez posebnog obrazloženja i postojanja bilo kakve odgovornosti spram ponuditelja ili trećih osoba.

Poslovni prostori daju se u zakup u zatečenom stanju. Korisnik je dužan po raskidu ili završetku ugovora vratiti predmetni prostor u stanje predaje na korištenje. Dogovorene stavke u Ugovoru i Biskupija i Zakupoprimac obvezuju se strogo poštivati tijekom cijelog trajanja Ugovora. Prve godine zakup se plaća za cijelu godinu unaprijed, a ostale četiri godine zakup se plaća mjesečno za tekući mjesec. Ugovor se sklapa na pet godina bez mogućnosti produljenja. Ako imate potrebu za drugačijom praksom i drugačije prijedloge molimo Vas da to već sada navedete i obrazložite u ovom obrascu.

Osam je prostora za koje možete iskazati interes putem ovog oglasa.

1. Poslovni prostor površine 26,53 m2, na adresi Prijeko br. 10

Poslovni prostor je trenutno prazan, u prizemlju čest. zgr. 2296 K.O. Dubrovnik.  Daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

2. Skladišni poslovni prostor površine 19,96 m2 na adresi Garište br. 6

Prostor se nalazi u prizemlju čest. zgr. 1526 K.O. Dubrovnik. Trenutno u zakupu Algebra d.o.o. Od 1.1.2023. daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

3. Prostor površine 41,2 m2 na adresi Čubranovićeva br. 3

Poslovni prostor je u korištenju, a nalazi se u prizemlju čest. zgr. 1597 K.O. Dubrovnik. Poslovni prostor trenutno koristi Take Away d.o.o. Od 16.3. 2023. daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

4. Prostor površine 18,72 m2 na adresi Uz Jezuite br. 4

Poslovni prostor je dio prizemlja u čest. zgr. 1301 K.O. Dubrovnik. Trenutno je trgovina koju koristi Elektro servis Lukša. Od 1.1.2023. daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

5. Prostori na adresi Lučarica br. 2

5.1. Prostor P1 neto površine 13,45 m2 na adresi Lučarica br. 2 lijevo, u prizemlju čest. zgr. 1792 K.O. Dubrovnik. Poslovni prostor trenutno koristi Zlatar-filigran Kraljević. Prostor je ugovorno slobodan od 1.1.2023. i daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

6. Objekt „Mlinica“ na adresi Tupina, Mlini

Bruto površina zgrade je 235,52 m2. Nalazi se u čest. zgr. 4, K.O. Zavrelje, a sastoji se od prizemlja i dva kata (TLOCRTI). Prostor je trenutno prazan. Može se urediti za poslovno ili stambeno korištenje. Daje se u zakup na vrijeme od 10 godina.

Zainteresirani za razgledavanje ovog prostora MLINICA trebaju poslati upit s kontakt podatcima na adresu prijave@db.hr najkasnije do 19. travnja 2022. do 15:00 sati, kada ćemo ih kontaktirati radi organizacije obilaska.

7. Poslovni prostori GC na adresi Vatroslava Lisinskog br. 13a

Ukupna površina prostora u sklopu Gospodarskog centra koji se daje u zakup iznosi 615 m2, i nalazi se na čest. zgr. 2722 i 2723 K.O. Gruž. Sastoji se od tri odvojena prostora povezanih liftom i unutarnjem stubištem (suteren i dva kata). Uz prosotre su uključena i pripadajuća parkirna mjesta. Poslovni prostori su trenutno prazni, a planiraju se dati u zakup u dvije opcije: A) DIJELOM PO ETAŽAMA ili B) CIJELI PROSTOR, a sve na vrijeme zakupa od 5 godina:

  • u suterenu površine 273 m2 / skladišni prostor s pripadajućim prostorijama (TLOCRT_0),
  • na 1. katu ukupne površine 281 m2 / sedam apartmana (TLOCRT_1) / veliki uredski prostor (TLOCRT_2),
  • na 2. katu u površini 61 m2 / apartmanski ili uredski prostor (TLOCRT_3).

Zainteresirani za razgledavanje ovog prostora GC trebaju poslati upit s kontakt podatcima na adresu prijave@db.hr najkasnije do 19. travnja 2022. do 15:00 sati, kada ćemo ih kontaktirati radi organizacije obilaska.

8. Galerijski i poslovni prostor uz Onofrijevu fontanu, Poljana Paska Miličevića br. 4

Ukupna površina prostora iznosi 246,25 m2. Dijelom je trgovački prostor u prizemlju i galerijski na 1. katu. Prostor se nalazi u Gradskoj povijesnoj jezgri, uz Onofrijevu fontanu, na k.č. 2856 K.O. Dubrovnik. Poslovni prostor trenutno koristi tvrtka Vukosav d.o.o. Prostor je ugovorno slobodan od 1.1.2023. i daje se u zakup na vrijeme od 5 godina.

Ukratko o načinu prijave:

  • Prema navedenim opisima, tri prostora (Prijeko, GC i Mlinica) ugovorno su slobodni za novi zakup odmah po potpisu ugovora, dok je ostalih pet prostora iz ovog oglasa slobodno za zakup od 1. siječnja 2023. godine.
  • POZIV za iskazivanje interesa za zakup poslovnih prostora možete preuzeti OVDJE.
  • OBRAZAC za iskazivanje interesa možete preuzeti OVDJE: PDF_Obrazac_POSLOVNI_4-2022 ili DOC_Obrazac_POSLOVNI_4-2022.

Molimo Vas da ispunjeni obrazac šaljete isključivo elektroničkim putem na elektroničku adresu prijave@db.hr najkasnije do 25. travnja 2022. godine. Nakon što primimo ispunjen obrazac dobit ćete potvrdu o zaprimljenoj prijavi najkasnije u roku 3 dana od zaprimanja vaše prijave.

IZVOR: Dubrovačka biskupija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here