Pod pokroviteljstvom Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK) USA proteklog vikenda je u restoranu Dubrovnik u New Yorku održana je  dobrotvorna Hrvatska festa gdje su se skupljala sredstva za već svima dobro znanu grupu „Tata je Tata” iz Dubrovnika, javlja nam Ane Mljećka.

Bio je to pravi festival Hrvatske kulturne baštine koji je započeo Himnom slobodi, našega Ivana Gundulića, kojom Ane Mljećka, članica HSK, započinje svaki događaj u njenoj organizaciji.

– Moram napomenuti i posebno se zahvaliti svima koji su doprinijeli da ovo bude nezaboravna večer. Tatjani Bistre s atraktivnom spomen knjigom, prelijepim dalmatinskim pjesmama Eleonore i Marka, Damira Rada i klape Astoria, te vrhunskog folkornog dueta Katarine i Petre Crnogorac koje koji su izveli linđo i istarski balun.

Naš Lopuđanin vlasnik restorana Dubrovnik u New Yorku u suradnji sa vrhunskim kuharom Ivanom Ljubičićem i menagerom Matijom Žarkom pobrinulo se da večer prođe u najboljem redu uz vrhunski gastronomski užitak s okusom i mirisom Dubrovnika i mora. Hrvatska mediteranska kuhinja koju su činili dalmatinski pršut, hobotnica na salatu, crni rizot od sipe, srnetina s domaćim fužima (poklon obitelji Suzan Mujičić Runko), pa peka, srdela i riba uz blitvu. Kao desert poslužene su palačinke i kremšnite.

Ono što je dalo posebnu humanu crtu cijeloj ovoj lijepoj priči iz daleke Amerike je da je skupljeno 1 600 američkih dolara od donacija hrvatskih vina Ramić Family Selection, Croatian Premium Wine Imports, MAC International, Mrgudić vinarije  i lutrije za koju su donirali i kojima se posebno zahvaljujemo: Restaurant Dubrovnik, Pan Adriatic Corporation, Adriatic Travel, NP Mljet, MC restoran i bar iz Saplunare, Marina Travel, Histrian Associations for Womens, obitelji Bistre, Damiru Radovu, Ramić Family Selections i Ivici Dubiću, piše Ane Stražičić, poznatija kao Ane Mljećka.

Ona je podijelila i zahvalnice za promoviranje hrvatske kulturne baština, klapske pjesme, folklora, gastronomije enologije i humanitarnih akcija gosparu Željku Tomiću, Klapi Astoria, Damiru Radovu, Katarini i Petru Crnogorac, te Samiru Ramić i Mireni Bagur.

Posebna zahvala ide gosparu Niku Hazdovcu koji je kao predstavnik Libertas Foundationa iz Los Angelesa donirao 1000 američkih dolara tako da je ukupno te večeri za ekipu „Tata je Tata” iz Dubrovnika skupljeno 2600 američkih dolara.
Ovo je zaista jedna lijepa suradnja iseljene Hrvatske i matice domovine koja nikad neće proći. Ovo je u biti i poruka svih nas Hrvata, Dubrovčana, Dalmatinaca i s ponosom ću reći i Mljećana koji nosimo svoju domovinu zauvijek u srcu.
Bože čuvaj Hrvatsku i God Bless America ! Hvala svima od srca.

Vaša Ane Mljećka !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here