U subotu 2. travnja u akvatoriju Uvale Lapad održat će se Dubrovačka regata modela klasa DragonForce 65 koju organizira Jedriličarski klub Hydro.

Od 10 sati u Sunset Beachu će se održati prezentacija za građane, na kojoj će se predstaviti DragonForce 65 modeli radio upravljanih jedrilica. U 12 sati je predviđen start regate na kojoj se očekuje nastup 10-tak jedriličara. Nakon regate u 15 sati će se održati dodjela nagrada. Ova regata je i u službenom kalendaru Hrvatskog jedriličarskog saveza.

Za regatu će se primjenjivati Regatna pravila World sailing 2017.- 2020. (RP), Regatna pravila DragonForce 65 Restricted Class Rules v1.62, upute za jedrenje, Koronavirus SARS-CoV-2 i COVID-19 bolest – Smjernice organizatorima jedriličarskih natjecanja i oglas Dubrovačke regate modela klasa Dragon Force 65.

Na regati mogu sudjelovati svi klubovi i privatni vlasnici radio upravljane jedrilice klase DragonForce 65, V1-V6. Ne smije se koristiti skraćena kolomba ni jedrilja za olujne uvjete. Striktno se smiju koristiti samo “A” veličine jedrilja. Baterija ne smije biti lakša od 45g (zamjenska od 40g). Minimalna masa plovila je 1350g.

Svi sudionici moraju biti potvrđeni prije samog početka regate kod regatnog odbora, te jedrilice moraju imati broj na jedru po pravilima klase.

Pokrovitelji regate su: Sunset Beach Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Euromarine i Digital Print Pogon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here