Dubrovački bend Nianse s nestrpljenjem iščekuje ljeto kad bi svijetlo dana trebao ugledati njihov prvi album. Ovih dana objavili su i dvije nove pjesme te video spotove za njih.

Bend Nianse postoji oko pet godina, a čine ga Mihael Štaka (vokal), Senko Čustović (gitare), Juraj Skvrce (gitare), Borislav Kabić (bass), Jerolim Šutić (bubanj).

“Ne svrstavamo se u neki određeni žanr nego radimo onako kako nas trenutak usmjeri. Samo ime benda govori koliko smo raznovrsni i otvoreni i sve su to Nianse.
Mi nismo samo bend već i najbolji prijatelji koji se svakodnevno druže pa je samim time rad zabavniji i kreativniji”, kazali su nam o svom dosadašnjem stvaralaštvu.

Album prvijenac na kojem se nalazi devet pjesama počeli su snimati početkom 2021. godine, a trebali bi ga završiti do ljeta 2022.

“Pjesme su dugo čekale i sad je došlo vrijeme da nas upoznate kroz stihove, melodije. Već imamo spremne pjesme i za drugi album tako da o nama ćete još puno slušati”, poručili su.

“Javili smo se i izdavačkim kućama, nisu bili zainteresirani pa smo odlučili sami probijati ovu tvrdu situaciju na glazbenoj sceni, možda nam je tako suđeno ali nemamo ništa protiv, napadamo”, kazali su nam iz benda Nianse te dodali kako trenutno rade na mixingu pjesama, snimaju spotove za prestale pjesme. Naglasili su da sve radi sami osim masteringa pjesama koje šalju Damiru Marušiću iz Studia DEVA u Split.

“Za prve dvije pjesme moramo zahvaliti Tomu Široku, na kameri i montaži, Ireni Stanović na vizualnom identitetu pjesme, Plesnom Studiju 3v te gostima na snimaju Emiru Hotu, Karmen Rihter i Toniju Crnjaku”, poručili su iz benda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here