U četvrtak navečer smo, na svečanom proglašenju nominacija saznali tko je sve u utrci za najprestižniju glazbenu nagradu Porin!

Bilo je čak 260 prijavljenih albuma, 381 skladba za Pjesmu godine, a 93 prijave za kategoriju Novi izvođač. U svim navedenim kategorijama zabilježen je rast prijava i to 46 prijava više u kategoriji Album godine, 83 prijave više u kategoriji Pjesma godine te čak 18 više prijavljenih debitanata. Među nominiranima su se našli i Dubrovčani, tu su 2Cellos, Klapa Kaše i Silente!

2 Cellos je s albumom “Dedicated” nominiran u kategorijama Albuma godine te Najboljeg instrumentalnog albuma (izvan klasične i jazz glazbe), a produkciju albuma osim Stjepana Hausera i Luke Šulića potpisuje Filip Vidović. Skladba “Demons” je nominirana u kategoriji Najbolje insturmentalne izvedbe (izvan klasične i jazz glazbe).

Nominirani u kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom su:
Bang Bang sa skladbom “Do kosti”, Silente sa skladbom “Poljubi me za kraj” i Urban&4 sa skladbom “Sama”.

Za Pjesmu godine nominirani su:
“Jel’ ti reka ‘ko” Petra Graše koju potpisuju Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić i Petar Grašo, autorska pjesma Gibonnija “Lažu fotografije”, “Poljubi me za kraj” Silentea koju potpisuju braća Tibor i Sanin Karamehmedović, “Ptice” Matije Cveka koju autorski potpisuje s Alanom Dovićem te “Sama” Urban&4 koju potpisuje Damir Urban.

Za ‘Najbolji album klapske glazbe’ nominirani su i naši Klapa Kaše, za’Misu svetoga Vlaha’.

Album “Lipanj, srpanj, kolovoz” Urbana&4 nominiran je u kategoriji Album godine te u kategoriji Najbolji album rock glazbe za koji produkciju potpisuju Damir Urban, Goran Martinac, Matej Zec, Nikša Bratoš i Sandi Bratonja.

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here