Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavila je imena četiri nova ravnatelja poslovnih jedinica, koji će ujedno biti i najbliži suradnici novog ravnatelja HRT-a, piše Index.hr

HRT je organiziran u četiri poslovne jedinice (PJ) na čijem čelu su ravnatelji, a to su: Program, Produkcija, Tehnologija i Poslovanje.

U priopćenu kojeg potpisuje glavni ravnatelj Robert Šveb se navodi da se na natječaj javio niz “iznimno kvalitetnih kandidata”. 

Marija Nemčić nova je ravnateljica Programa HRT-a. Nemčić radi na HRT-u više od 30 godina, a u svojoj dosadašnjoj karijeri obnašala je razne rukovodeće funkcije u programu, produkciji, međunarodnim odnosima i ravnateljstvu HRT-a. 

“Njen profesionalizam, znanje i motivacijsko umijeće dobro je poznato svima na HRT-u, kao i izvan njega – a njezina ključna uloga će biti podići kvalitetu i kredibilitet programa i programskih sadržaja HRT-a”, piše u priopćenju.

Nakon obavljenih intervjua, a prije odluke o imenovanju, sukladno Zakonu provedeno je izjašnjavanje kreativnih zaposlenika na kojem je Marija Nemčić dobila pozitivno mišljenje 73% radnika koji su pristupili glasovanju. 

Nemčić je javnosti poznatija kao prva voditeljica emisije Dobro jutro, Hrvatska koja je s emitiranjem započela 27. travnja 1992. godine.

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here