U Velikoj vijećnici danas je predstavljen projekt “Dubrovnik na dlanu“ na kojemu su sudjelovale zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić i gradska vijećnica Katarina Doršner.

Cilj projekta je prilagoditi znamenitosti hrvatske kulturne baštine osobama oštećenog vida kako bi stekle dodatno znanje i kako bi razumjele različite stilove gradnje, različita povijesna razdoblja, različite utjecaje te da bi se u konačnici uključile u kulturni život zajednice.

Stoga je danas u Velikoj vijećnici prisutnima kao dio projekta predstavljeno osam reljefnih prikaza dubrovačkih znamenitosti namijenjenih upravo osobama s oštećenim vidom.

Zamjenica Tepšić u svom je izlaganju pohvalila kreativnu inicijativu osmišljenu na svojstven način, čime se osobama s invaliditetom pruža mogućnost doživljavanja turističkih i lokalnih atrakcija.

„Realizacija ovog projekta namijenjenog osobama oštećenog vida jedna je sjajna i kvalitetna priča koji su poduprli Centar UP2DATE i Udruga „Poseban prijatelj“. Gradska uprava Dubrovnika zaista jako puno truda ulaže u podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom, nastojeći ih uključiti u brojne životne segmente. To nas iznimno raduje i nastavit ćemo pružati podršku Udrugama i projektima, koji imaju za cilj uključiti osobe s invaliditetom, gdje će onda oni moći izraziti svoje ideje i interese“, istaknula je zamjenica gradonačelnika.

Osim zamjenice Tepšić svoje zadovoljstvo projektom kojim se dodatno osnažuje status osoba s invaliditetom izrazile su voditeljica projekta Gordana Glibo i predsjednica Udruge “Poseban prijatelj“ Dženita Lazarević.

Ukupna vrijednost projekta “Dubrovnik na dlanu” je sto tisuća kuna, a provodi ga Centar UP2DATE iz Zagreba u partnerstvu s Udrugom za savjetovanje, edukaciju i pomoć roditeljima djece s posebnim potrebama “Poseban prijatelj” iz Dubrovnika, uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here