Sunčano je jutro osvanulo u Gradu, a već u 7 ura počeli su iz Gruža odjekivati tromboni. Barjaci sa zapadne strane Grada, s Osojnika, Gornjih sela i Rijeke dubrovačke stigli su u Gruž. Tu su im se pridružili gruški barjaci. Na velikome mulu Postira ih je pozdravila sirenom. A otočki su barjaci krenuli dalje s njima prema Boninovu, gdje će im se pridružiti i lapadski barjaci, pa onaj župe sv. Petra. I tako brzim korakom na Pile.

S druge strane Grada na Pločama ranim se jutrom okupljaju Župljani i Konavljani. Slijedi izvijanje barjaka i pozdravljanje Gradi festanjula uz zvukove trombona, koji bude Dubrovčane i pozivaju na Festu. ove godine jubilarnu 1050.

Svečano euharistijsko slavlje pred katedralom Gospe Velike počinje u 10 sati, a Svetu misu predvodit će i propovijedati kardinal mons. Blase Cupich, nadbiskup Chicaga.

Nakon euharistijskog slavlja održat će se tradicionalna procesija gradom, s ograničenim brojem sudionika, a radi epidemiološke situacije ove godine iznimno neće biti moguće častiti svetačke moći dodirivanjem i ljubljenjem.

Na našem portalu prenosit ćemo uživo i svetu misu i procesiju gradskim ulicama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here