U prostorijama DEŠE, 27. srpnja od 10:00 do 13:10, u Lazaretima, 8. lađa  održava se drugi dio edukacije pod nazivom: “Unaprjeđenje zaštite žrtava nasilja u obitelji na području DNŽ”, u sklopu projekta Bez obiteljskog nasilja (BON).

DEŠA – Dubrovnik provodi projekt “Bez obiteljskog nasilja (BON)“ u partnerstvu s Gradom Dubrovnikom (UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo) i Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ciljevi projekta obuhvaćaju standardizaciju pružanja usluga žrtvama nasilja u obitelji te izgradnju kapaciteta u Dubrovačko – neretvanskoj županiji za osiguranje pravovremene psihološke i pravne pomoći te pojačanu prevenciju nasilja u obitelji u lokalnoj zajednici, kao i osnaživanje i jačanje kapaciteta Savjetovališta DEŠE, osoba zaposlenih u institucijama za pružanje podrške i pomoći žrtvama nasilja u obitelji na području Dubrovačko – neretvanske županije.

Prvi dio edukacije smo održali u travnju, a ona je bila namijenjena stručnjacima/kinjama koji se bave problematikom nasilja u obitelji te volonterima/kama koji zajedno sa stručnjacima rade na poboljšanju položaja žrtava nasilja u obitelji.

Drugi dio edukacije je namijenjen partnerima, te stručnjacima i stručnjakinjama iz različitih institucija s područja grada Dubrovnika, koji se bave problematikom nasilja u obitelji. Cilj nam je kroz izlaganja donijeti preporuke i zaključke te moguća rješenja za poboljšanje i unapređenje sustava podrške žrtvama nasilja u obitelji na području Grada Dubrovnika. 

FOTO:Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here