U Malom Lošinju održano je od 24. rujna do 3. listopada ekipno šahovsko prvenstvo RH za 2021. U IB hrvatskoj šahovskoj ligi za seniore nastupila je i ekipa Šahovskog kluba Dubrovnik.

U tom razredu sudjelovalo je 12 ekipa, a igralo se u 11 kola.  Po najvažnijem kriteriju, odnosno prosječnom rejtingu igrača na šest ploča, ekipa Šahovskog kluba Dubrovnik  u sastavu po pločama FM AnvarTurdyev, IM Zdenko Plenković, FM Mario Zovko, FM Ivan Bender, MK Tomislav Šeparović, MK Ivo Ivanković i MK Predrag Zerdo sa svega 2269 bodova svrstana je na listi nositeljstva /startnoj listi/ na posljednje, 12. mjesto, koje je i zauzeto u konačnom poretku, sa svega jednim meč bodom od 22 moguća i  i 19.5 pojedinačnih bodova od mogućih 72.

Kad se sve zbroji i oduzme, taj rezultat je posve realan i bio predvidiv na samom početku natjecanja. Ostanak u ovom rangu bilo je teško za očekivati jer su ove godine čak četiri ekipe ispale, pored ŠK Dubrovnika i ŠK Junior iz Rijeke, ŠK Sloboda iz Mihovljana i ŠK Đuro Đaković iz Slavonskog Broda koje su i inače bile puno jače od ŠK Dubrovnik.

U idućoj, 2022. godini prva ekipa ŠK Dubrovnik nastupit će u II. hrvatskoj šahovskoj ligi – skupina jug, gdje se vraćaju nakon 14 godina prvoligaškog statusa. U prvi A hrvatski šahovski razred plasirali su se ŠK Štrigova iz Štrigove i ŠK Konaki iz Novoga Virja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here