U sklopu Erasmus+ projekta predstavnice OŠ Lapad su od 30.1.2022. do 5.2.2022 boravile na mobilnosti u Irskoj.

Škola domaćin bila je Ballyroan Boys’ School u Dublinu.

Na mobilnost su putovali ravnateljica škole Nikolina Soko, učiteljica Gordana Rokolj, knjižničarka Tea Kompar Jerković i školska koordinatorica projekta Darija Čanić, o čemu su na fb stranici škole napisale:

Svaki dan bio je unaprijed isplaniran, od posjeta školi domaćinu, upoznavanja s drugim učiteljima i partnerima, te karakteristikama njihovog obrazovanja, učenja irskih sportova (gaelic football i hurling skills), prezentacije irskih plesova, posjete The Cliffs of Moher i Glendalough, do malo slobodnog vremena gdje smo sami istraživali ljepote i znamenitosti Dublina kao npr. Saint Patrick’s Cathedral, Dublin Castle, Guinness Storehouse, Trinity College, The National Wax Museum.

Kako bi partneri bolje upoznali našu školu i Grad prikazali smo im video koji su snimile naše učenice 8. razreda. Učitelji su bili oduševljeni izgledom naše škole, a posebno ih se dojmila naša snoezelen soba.

Oduševila ih je kreativnost učenica pri snimanju i montaži videa, a vidjevši ljepote Grada izjavili su da jedva čekaju posjetiti Dubrovnik.

Video možete pogledati na OVDJE – ako već niste.

Bilo je to jedno jako lijepo i poučno iskustvo. Pred nama su mobilnosti s učenicima u Tursku, Francusku i Njemačku te tjedan kada ćemo mi biti domaćini čemu se jako veselimo i već lagano pripremamo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here