EUROPSKA unija će zatvoriti svoj zračni prostor za ruske zrakoplove, onemogućiti rusku propagandu putem državnih medija Russia Today i Sputnik te uvesti sankcije protiv bjeloruskog režima, objavila je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, donosi index.hr

“Zatvaramo zračni prostor EU za ruske zrakoplove. Predlažemo zabranu slijetanja svih zrakoplova u ruskom vlasništvu, koji su registrirani u Rusiji i koje kontroliraju Rusi”, izjavila je Von der Leyen.

“Ti zrakoplovi neće moći slijetati, polijetati ni prelijetati teritorij EU. To će se odnositi na bilo koji zrakoplov koji je u vlasništvu ili je iznajmljen ili pod kontrolom ruske pravne ili fizičke osobe. Naš zračni prostor bit će zatvoren za sve ruske zrakoplove, uključujući i privatne zrakoplove ruskih oligarha”, izjavila je predsjednica Komisije.

Istaknula je da će EU poduzeti još jedan dosad nezabilježeni korak – zabraniti medijski stroj Kremlja.

“Državni mediji Russia Today i Sputnik, kao i njihove podružnice neće više moći širiti laži kako bi opravdavale Putinov rat i unijele razdor u Uniji”, kaže predsjednica Komisije, dodajući da EU razvija alate za zabranu toksičnih i štetnih dezinformacija u Europi.

Više pročitajte OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here