Gradonačelnik Mato Franković danas se pridružio novinarima na vožnji električnim minibusom od Pila do Viktorije, a među ostalim je kazao kako će se dvije dubrovačke feste, koje nam predstoje: imenovanje novog biskupa 22. siječnja i Festa sv. Vlaha 3. veljače održati pod posebnim uvjetima.

– U okviru epidemioloških mjera, ali i zbog porasta broja novozaraženih, neće biti Večere od Kandelore, a naći ćemo načina za dodjelu priznanja dobitnicima Nagrade Grada, koji budu izabrani na sjednici Gradskog vijeća, kazao je gradonačelnik dodajući kako je na sastanku s predstavnicima Biskupije, napravljen hodogram aktivnosti proslave zaređenja biskupa, ali i Feste parca.

-Sve će se odvijati uz uvjet predočenja COVID potvrda i nošenja maski, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru. Kad sve sažmemo, prijedlog ćemo poslati nadležnom Stožeru civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. Nadamo se da ćemo dobiti njihovu suglasnost i da će se u tim posebnim epidemiološkim okvirima moći održati i ređenje biskupa i Festa sv. Vlaha,“ zaključio je Franković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here