U krugu svoje mnogobrojne obitelji proslavili su dundo Đuro i tete Luce Ljubić 60. obljetnicu svog zajedničkog života započetog 10. lipnja 1962. godine kada su se vjenčali u Crkvi sv. Nikole u Čilipima. Običaj je da se mladenci vjenčaju u župi “po izboru” mladenke, a tete Luce koja je nosila djevojačko prezime Kostopeč iz Uskoplja, krštena je u Čilipima.

U svom šest desetljeća dugom braku doživjeli su puno lijepih, ali i manje lijepih trenutaka koje život donese svakome, uvijek imajući razumijevanja jedno za drugo. Rodilo im se troje djece, sinovi Pero i Antun, te kćer Nina, koji su im podarili 10 unuka.

Jedan od dana koje će pamtiti po veselju, ali i u zahvalnosti što su je imali sreću dočekati, svakako je i rođenje malene Doris, njihove prve praunuke. Uskoro bi se obitelj trebala obogatiti s još jednom prinovom, s nestrpljenjem se očekuje rođenje još jedne praunuke ili praunuka.

Velika obljetnica zajedničkog života obilježena je u velikom krugu najbliže obitelji, jer je dundo Đuro nedavno imao jedan operativni zahvat koji zahtijeva odmaranje, pa je tome sve bilo prilagođeno. Na trpezi ničega nije nedostajalo, a nije nedostajalo ni dobrog raspoloženja ni veselja zajedničkog druženja i ljepote koja prati takve momente kada se svi nađu na jednom mjestu. I još takvim povodom.

Mlađim generacijama nisu davali nikakve “recepte” za složan i dugovječan brak, pokazali su im to svojim primjerom. A unukama su ostale u sjećanje memorirane česte babine riječi kako im se “bo’je vratit s pola puta nego s cijeloga”, u koje je bio ugrađen njen savjet da se jako dobro pazi tko se bira za mladića ili muža.

Ali, sjećaju se i babine mudrosti kako im se “bo’je udat triput nego nijednom”, što im je zasigurno, dok su bile djevojčice bilo i smiješno i nejasno.

Puno je sjećanja, uspomena, uspona i padova zapisano u zajedničku knjigu života tete Luce i dunda Đura Ljubić, jer sve ono što prati svaki bračni par treba “odnijeti” uspravno i u slozi. I sreća je da ljudi najčešće pamte sretne trenutke koji zasjene one manje lijepe.

Cijela obitelj na okupu kad se udavala unuka Lucija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here