U Gradu je jutros bilo mnoštvo trkača i dok su Stradun zauzeli najmlađi, na zidinama su trčali natjecatelji svih generacija. Smijeh i veselje dubrovačkih vrtićaraca i osnovnoškolaca nižih razreda odjekivao je danas Gradom, kao i navijanje roditelja, učitelja i odgajatelja. Rezultati ovdje i nisu toliko važni koliko sudjelovanje, koje djecu potiče zdravijem životu.

DU Motion tradicionalno je otvorila zahtjevna i atraktivna Utrka zidinama. Pobjednici 1940 metara duge utrke, koja broji i 1080 skalina su Ante Živković (CRO) s vremenom 10:46 i u ženskoj konkurenciji Hannah Grant (SUI) s vremenom 14:22. Čestitamo!

Nedjelja, 1. svibnja, rezervirana je za redovito rasprodani Dubrovački polumaraton, koji trkače vodi iz zagrljaja gradskih zidina na panoramsku stazu duž dubrovačke obale, te humanitarnu Utrku građana 5K koja ove godine ima za cilj podržati Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije. Svakako vrijedi istaknuti kako će na Du Motionu sudjelovati i oni za koje se utrka 5K trčala ranijih godina: Nevio Krešić bit će dio rijeke trkača upravo u utrci na pet kilometara, Ante Kolunđija sudjelovat će na polumaratonu, dok će se Karla Sentić i predstavnici Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije pridružiti volonterima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here