Na Krštenje Gospodinovo u nedjelju 8. siječnja dubrovački biskup mons. Roko Glasnović slavio je misu s vjernicima koji se posebno u božićnom vremenu iz svih gradskih župa okupljaju na božićna misna slavlja u crkvi Domino u Dubrovniku.

U propovijedi je biskup kazao kako se krštenjem u rijeci Jordanu Isus solidarizirao s ljudima jer njemu krštenje za oproštenje grijeha, koje je dijelio Ivan Krstitelj, nije trebalo. Skrenuo je pozornost i na Krstiteljevo čuđenje zbog Kristovog dolaska te prihvaćanje toga.

Dubrovački biskup je također potaknuo vjernike da promisle o tome da su i sami kršteni, uronjeni u Kristov život, te protumačio što to sve znači. Naglasio je da krštenje rađa novi život, život u ljubavi.

„Isus se solidarizirao s nama, pa smo i mi pozvani solidarizirati se drugima“, poručio je biskup Glasnović potaknuvši okupljene na obraćenje i otvorenost Duhu Svetomu.

Tamburaški orkestar pod ravnanjem prof. Krešimira Magdića uz ovo misno slavlje prevodio je pjevanje božićnih pjesama među kojima i cijele hrvatske božićne pjesme „U sej vrijeme godišta“ čemu su se vjernici zdušno pridružili.

Rektor crkve Domino don Slavko Grubišić u riječima zahvale na kraju mise potvrdio je kako je već 60 godina, uz ostale svoje službe, zadužen za ovu crkvu koja posebno oživi u božićnom vremenu. Nedjeljom Krštenja Gospodinova završava to božićno vrijeme i nastavlja se liturgijski vrijeme kroz godinu.

Angelina Tadić

FOTO: Dubrovačka biskupija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here