Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima obišli su jutros obnovljenu zgradu Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik na Pločama u koju su se vratili i učenici, koji su cijelo prvo polugodište nastavu, zbog radova, pohađali u OŠ Župa dubrovačaka.

Iako i dalje traju radovi na uređenju fasade, unutrašnji radovi su gotovi te nema zapreka za izvođenje nastave u novouređenim i tehnološki opremljenim učionicama.

– Danas smo sa zadovoljstvom obišli obnovljene prostore Turističko-ugostiteljske škole i nazočili prvom radnom danu nastave u drugom polugodištu. vidjeli smo uređene prostore, novi namještaj i nove interaktivne ploče. Ovo je samo dio investicije u Centar kompentencija u turizmu. Rade se još dva akademisa Vila Čingrija vrijednosti 1,9 milijuna eura i Garište vrijenosti 1,1 milijuna eura. Dakle to su sve investicije koje će uz zgradu škole osigurati prostore i za učenike ove škole, ali i za druge turističke djelatnike koji će se cjeloživotno obrazovati. Projekt je rađen u suradnji s drugim ugostiteljskim i turističkim školama u Županiji, koje su također opremljene kroz projekt. To su škole u Pločama, Opuzenu, Metkoviću i u Korčuli. sudionici projekta su i turistički gospodarstvenici koji će centar koristiti za izobrazbu svojih kadrova. Osim ovih tehničkih radova na infrastrukturi veliki dio projekta je usavršavanje kurikula i spajanje novih znanja u ovoj branši. Dobit ćemo u našoj najvažnijoj gospodarskoj grani, turizmu jednu novu kvalitetu, novi način obrazovanja, cjeloživotnog učenja, ali i mogućnost prekvalificiranja za ova zanimanja, što je potreba turističke branše, kazao je župan Nikola Dobroslavić te je čestitao školi na završetku ovog dijela projekta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here