Više od 300 gimnastičarki i polaznica plesnih studija iz Dubrovnika danas je u 11 sati na Stradunu formiralo špagu, koja je dio najduže špage na svijetu. Dio je to programa Hrvatskog gimnastičkog saveza, kojemu je cilj promocija sporta, osobito gimnastike i najava 13. izdanja DOBRO World Cupa u sportskoj gimnastici kojemu je Gimnastičko društvo Osijek-Žito domaćin od 9. do 12. lipnja.

“Smisao Najduže špage je osvještavanje javnosti na bavljenje sportom i zdrav način života, ali naravno i najava DOBRO World Cupa. Na Najdužoj gimnastičkoj špagi prije svega okupljamo gimnastičare klubova iz gradova domaćina ili okruženja u kojima se špaga i događa, a pridružuju se i drugi sportski klubovi, drugi sportovi, sportski djelatnici, pa i publika i formiraju lanac od najduže špage koja svake godine ruši rekord.”, zadovoljno je istaknuo sportski direktor DOBRO World Cupa, Vladimir Mađarević.

Kako je Hrvatski gimnastičarski savez ovoga tjedna u Dubrovniku domaćin velikog skupa Svjetske gimnastičke federacije, na Stradun su došla i naša tri najbolja gimnastičara – srebrni olimpijci Tin Srbić i Filip Ude, te Robert Seligman. U sedam dana u Dubrovnik se okupilo gotovo 200 najutjecajnijih gimnastičkih dužnosnika iz više od 50 zemalja svijeta, koji su danas podržali formiranje špage na Stradunu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here