Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta u Župi dubrovačkoj započeo je u 9 sati, a najmlađe sugrađane pozdravili su i bodrili Anton Jurkić, ravnatelj škole, Jure Marić, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela  općine Župe dubrovačke i Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.

Sportsko- edukativni dan okupio je više od 600 osnovnoškolske djece iz najveće škole dubrovačkog područja koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

Najspretnije ekipe u graničaru bili su predstavnici područnih škola dok su najbrži trkači: Laura Radošević, Franko Barović, Dora Vlašić, David Brajko, Maja Matić, Mateo Vučur, Anamarija Rehak i Luka Vlašić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 25 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

-Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Ozbiljno shvaćamo odgovornost prema zajednici, naročito prema djeci i mladima te ih, osim promicanjem druženja i zdravog načina života, dodatno želimo senzibilizirati po pitanju ključnih društvenih vrijednosti poput tolerancije i uvažavanja različitosti te timskog duha, istaknula je Andrea Šalinović, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

U 26. sezoni samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline na: www.igremladih.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here