Zbog njegova velikog doprinosa u obnovi i očuvanju spomeničke baštine na području bivše Dubrovačke Republike, predložit ću Nika Kapetanića za Nagradu za životno djelo Grada Dubrovnika – rekao je gradonačelnik Mato Franković gostujući na Libertas televiziji, upitan da prokomentira zadnja događanja u DPDS-u.

Dodao je i kako Kapetanić nije zaslužio da ga se proziva na način na kakav je to radio Pero Vićan, te kako mu je shvatljiv potez Denisa Orlića da izađe iz Malog i Velikog vijeća, kao i najava Nika Kapetanića da se više neće kandidirati ni na jednoj od funkcija u Društvu prijatelja dubrovačke starine, jer su već jako dugo predano i nesebično radili na obnovi spomeničke baštine.

O modelu budućeg funkcioniranja Društva prijatelja dubrovačke starine koje 4. travnja ima svoju Izbornu skupštinu, nije dao precizan odgovor.

Naime, Franković je rekao kako njemu odgovora i dosadašnji model, ali uz veću kontrolu Grada, ali mu isto tako odgovara i da se sav prihod od zidina uplaćuje izravno u proračun iz kojega će se DPDS-u isplaćivati novac za obnovu prema dostavljenom planu i programu.

Spomenuo je i kako bi se, radi transparentnosti, barem jedanput godišnje pred gradskim vijećnicima trebalo naći financijsko izvješće DPDS-a, s planom rada i rezultatima prethodne godine.

Cijeli razgovor u emisiji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here