“Zaprimili smo rješenje po kojemu je Općinski sud u Dubrovniku odbio zahtjev tvrtke Laguna trade za zaustavljanjem radova na projektu rekonstrukcije Lapadske obale – kazao je gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije.

Franković je naglasio kako je ovo drugi put da je tvrtka Laguna trade pokušala zaustaviti radove na ovom vrijednom projektu.

“Grad Dubrovnik izgubio vrijeme, koje je mogao raditi na 3. i 4. fazi Lapadske obale. Visoki upravni sud takvu odluku o zaustavljanju radova proglasio nezakonitom. Ovo je još jedan pravorijek ispravnosti projekta Lapadske obale, ali unatoč tome tvrtka Laguna Trade ne odustaje od pokušaja da zaustavi ovaj projekt”, kazao je Franković.

“Ja se i dalje nadam da ćemo postići zajednički stav na korist stanovnika. U javnom prostoru se više puta pokušalo pokazati kako smo mi kao dvije suprostavljene strane nespremni na razgovore. Uvijek sam isticao da sam za dogovor, ali ne na uštrb stanovnika. Ono što je ključno jest da je projekt rekonstrukcije Lapadske obale zakonit sa pravomoćnom zakonitom građevinskom dozvolom i vjerujem da će biti realiziran u cijelosti na korist svih naših stanovnika i na korist svih gospodarskih subjekata”, kazao je Franković.

Uskoro opširnije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here