Oko 16 sati na Lapadskoj obali zbio se prosvjed na inicijativu dijela stanovnika tog dijela grada, a po pitanju iskazivanja nezadovoljstva postupcima vlasnika Marine Frapa, Franja Pašalića.

-Okupili smo se s ciljem da nam koncesionar marine Frapa ne zaustavi redove na Lapadskoj obali. Bitno nam je da se to do sezone završi koliko- toliko i da radovi idu dalje. Gospodin ima spor s Gradom zbog parking mjesta, ali ona su i nama potrebna. Ne može netko imati privilegije, neka se tu napravi javni parking i svi ćemo ga plaćati jer nam je u interesu da se ova prometnica što prije završi. Nema smisla da se ovo događa zbog sitnih interesa. Svi koji ovdje živimo, živimo od turizma. Možemo pregrmiti jedno ili dva ljeta, ali tri, četiri godine ne možemo. Nisam protiv Pašalića, ali želimo da se ovo što prije završi – poruči je Nikola Miletić, stanovnik Lapadske obale.

I gradonačelnik Franković podržao je najavljeno okupljanje.

-Građani žele pokazati ogorčenost što uopće postoje ljudi koji žele blokirati ovaj projekt. Imamo situaciju u kojoj pojedinac, iz njemu znanih razloga, želi zaustaviti projekt. On želi parking mjesta stanovnika Lapada. Da je Grad pristao dati mu 29 parking mjesta to bi značilo 29 mjesta manje za građane. Ovdje nam je u planu napraviti javni parking, da svi mogu doći i parkirati kao i gosti gospodina Pašalića, nakon što plate. On to nije htio, htio je trgovati s Gradom kako bi dobio ekskluzivno pravo na vlasništvo bez kojeg bi ostali građani – kazao je Franković te pozvao Pašalića na ozbiljnost i odgovornost.

-To su njegovi susjedi i trebao bi se urazumiti i odustati od javnih tužbi. Ovo je projekt koji je u interesu svih nas, građana, stanovnika pa i gostiju koji će tu doći. Nadam se da će projekt nastaviti s jednakim intenzitetom i da ćemo uskoro obići obalni zid i početak radova na trupu ceste. Ne želimo se boriti s onima koji će ovaj projekt zaustaviti, jer smo se već izborili za europska i nacionalna sredstva kojim je ovo financirano. Sad se moramo boriti još i za javni interes – istaknuo je Franković te dodao kako po pokrenuo zahtjev za raskidom koncesije za marinu Frapu jer, kako je naznačio, dosta je tuđe samovolje.

Svi vijećnici to podržavaju jer moramo zaštiti građane da se ova lakrdija zaustavi. Vlada RH je ta koja je na potezu, ali s druge strane moramo znati da je Vlada dala rok za ishođenje uporabne dozvole za marinu. Sve je temeljeno za Pašalićevim lažnim tvrdnjama da se taj rok ne može ispoštovati zato što nije uređena Lapadska obala i rok mu je produljen do kraja ove godine. Vidimo kakva je ozbiljnost njegovih radova i on ni taj rok neće uhvatiti i očito je ovo alibi priča – kazao je gradonačelnik te dodao kako rokovi na uređenju prometnice teku uredno.

Vjerujemo u ispravnost svih naših tijela i sigurni smo da ćemo uspjeti u pravnoj borbi i da ćemo iduće godine ovaj projekt pokloniti građanima – poručio je Franković.

Prosvjed je podržao i gradski vijećnik iz stranke Srđ je Grad Đuro Capor.

-Došli smo na poziv građana. Ovom projektu ovdje nije mjesto i grad bi trebao učiniti sve treba da raskine koncesiju s Pašalićem te bi ovdje trebalo otvoriti marinu za građane. Prošlo je vrijeme za fine razgovore, neka Grad učini sve da raskine taj koncesijski ugovor i da se naprave vezovi za građane i da se Lapadska obala rekonstruira – poručio je Đuro Capor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here