Dubrovački gradonačelnik Mato Franković komentirao je procjepljivanje u svom gradu u Newsroomu N1 televizije.

Franković smatra da uspjeh sezone ovisi i našem ponašanju, prije svega obrtnicima, ugostiteljima, poduzetnicima, ali i javnom sektoru.

“Mi pozivamo ljude da se cijepe. Sve što se događa nam ne ide u prilog. Moramo promijeniti smjer. Nemojmo ubiti kravu zbog jedne šnicle. To nam se događa zadnja dva tjedna”, govori spominjući i dopis koji je stigao iz turističkog sektora u kojemu kažu da turisti ne očekuju neke velike zabave i druženja te da se toga treba držati pa bi sezona mogla potrajat i do kraja listopada.

“Prošle godine nismo imali cjepivo, sad ga imamo. Mi smo danas cijepili 500 naših sugrađana i prošli smo onu brojku od 50 posto cijepljenih. Što se tiče stožera, moje mišljanja da je da do ponoći treba odobriti okupljanja uz covid potvrdu, nakon ponoći zabrana rada”, govori. Kaže i da treba lokalnim jedinicama omogućiti kažnjavanje onih koji se ne drže mjera. “Već danas krećemo s vrlo aktivnim mjerama, bit ćemo restriktivni i rigorozni, praštanja nema nikome”, kaže.

Govori i da je upozorio dubrovačke ugostitelje da ne smiju dopustiti da zbog jedne zabave naraste broj zaraženih. “Znamo što nas je prošle godine koštalo sezone. Koštali su nas noćni klubovi, to ovaj put ne smijemo dopustiti” govori Franković.

“Vjerujem da sve skupa treba i može završiti u razumnim satima, a to je po meni najdalje ponoć”, kazao je.

“Nije bitno dolaze li gosti zdravi, bitno je da i mi budemo zdravi, zato pozivam na cijepljenje i poštivanje mjera. Onda će biti u redi. Ako se nastavimo ponašati kao do sada, sezona će završiti do 1. kolovoza”, naglasio je Franković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here