Gradonačelnik Franković prozvao je danas ponovno putem Facebook objave nazvane “Kad dođeš u tuđi grad i želiš biti gazda” Franja Pašalića, vlasnika Marine Frapa. Naveo je gradonačelnik kako Pašalićevi zastupnici s geodetima vrše mjerenja kako bi ustanovili radi li Grad po građevinskoj dozvoli. Franković mu je poručio kako je očekivao da će se nakon što je Visoki upravni sud u Zagrebu utvrdio kako ne postoje zakonske pretpostavke za obustavu radova, upristojiti i razumjeti kako se radi o projektu od interesa svih građa Grad. No, nije Pašalić jedini kojeg je gradonačelnik danas prozvao.

“Od prvog dana, od kada smo započeli s projektom Lapadske obale, Franjo Pašalić sve radi kako bi “izminirao” javni projekt. Unatoč tome što smo više puta ponudili ruku mira, želje za suradnjom s druge strane nije bilo.

I nakon što je Visoki upravni sud u Zagrebu nedvojbeno utvrdio kako ne postoje zakonske pretpostavke za odluku o obustavi radova na Lapadskoj obali, a koju je donio Upravni sud u Splitu, odnosno predsjednik suda Julije Čović (u međuvremenu smijenjen) očekivao sam da će se Franjo Pašalić kao čovjek koji je došao u tuđi Grad upristojiti i razumjeti kako je zapravo izgradnja Lapadske obale interes svih građana grada Dubrovnika, a posebno stanovnika Lapadske obale. Onih stanovnika koji desetljećima muče muku s plavljenjem objekata, pucanjem vodovodnih cijevi, neadekvatnim nogostupima.

Ti stanovnici su njegovi prvi susjedi i kada dođe u svoju marinu valjda bi mu trebao biti interes da ljudi koji su njegovi susjedi budu zadovoljni, ali ne njega za njih nije brige.

I danas ponovno njegovi zastupnici mjere s geodetima kako bi vidjeli radimo li po građevinskoj dozvoli. Na njegovu žalost radimo po građevinskoj dozvoli i na njegovu žalost, a na radost svih naših sugrađana posebno stanovnika Lapadske obale, izgradit ćemo mi Lapadsku obalu koliko god se on trudio da to ne napravimo. Zato čovjek kojeg u ovoj objavi ne mogu nazvati gospodinom, ne zaslužuje ništa drugo nego lekciju iz povijesti – Obliti privatorum publica curate. A, ako se pitate gdje je Oporba da se uhvate s nama u ovoj priči za isti štap….nema ih…”, zaključio je Franković.

Kad dođeš u tuđi Grad i želiš biti gazda Od prvog dana, od kada smo započeli s projektom Lapadske obale, Franjo…

Posted by Mato Frankovic on Monday, January 17, 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here