Oporba je jutros predala zahtjev za raspuštanjem Hrvatskog sabora. Njihov zahtjev putem Facebooka komentirao je i gradonačelnik Franković. Naveo je kako bi novi izbori značili zaustavljanje svih započetih procesa po pitanju raspisivanja natječaja za dodjelu europskih sredstava. Gradonačelnikovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Oporba je predala zahtjev za raspuštanje Hrvatskog sabora i ono što žele su novi izbori. Kada bi njihov zahtjev i uspio, što bi to značilo za županije, gradove i općine?

Vrlo jasno, automatski bi se zaustavili svih započeti procesi po pitanju raspisivanja natječaja za dodjelu europskih sredstava.

U ovom trenutku samo Grad Dubrovnik ima spremnu potrebnu dokumentaciju za građenje sljedećih projekata : Dom umirovljenika, Dom za beskućnike, Cesta Tamarić Mokošica, Cesta Osojnik, Park n Ride, Sportska dvorana Orašac, Tenis dvorana Lapad, Vrtić Pčelica Mokošica, oborinska odvodnja Montovjerna, kanalizacija Suđurađ, dječje igralište i park Montovjerna, Park Platana, Park Pile, Trg Suđurađ, oborinska odvodnja Andrije Hebranga, energetska obnova OŠ Mokošica, igralište Komolac, energetska obnova Sportska dvorana Gospino polje, boćalište Šumet.

A, što bi značilo raspisivanje novih izbora za obnovu Zagreba i Banovine ne treba ni govoriti.

Kome su u interesu u ovom trenutku novi izbori? Oporbi čije je legitimno pravo postavljati ovakve zahtjeve, ali koji je rezultat svega toga. Zaustaviti sve, ići na izbore, mjesecima čekati dok se ne sastavi nova Vlada i izgubiti godinu dana najmanje za sve navedene projekte samo kako bi Peđa Grbin pokušao možda postati premijer?, upitao je gradonačelnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here