Gradonačelnik Franković osvrnuo se danas putem Facebook objave o hladnjači koja je jučer bez dozvole pokušala ući u povijesnu jezgru te pritom zapela na vratima od Ploča.

Gradonačelnik je naveo kako je u tekućoj godini zabilježeno 25 nedozvoljenih ulazaka u povijesnu jezgru, na temelju čega je prema 54 osobe izdan prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 270 tisuća kuna.

“Nakon jučerašnjeg nemilog događaja u kojem je dostavno vozilo, nedozvoljenih dimenzija i bez dozvole za ulazak u povijesnu jezgru, zapelo na vratima od Ploča brojni naši sugrađani su se s pravom pitali što bi se dogodilo da je navedeno vozilo i prošlo.

Ovim putem zainteresiranu javnost želim obavijestiti kako komunalno redarstvo svakodnevno pregledom videonadzora vrši uvid vozila koja ulaze u povijesnu jezgru te u slučaju nedozvoljenog ulaska bilo kojeg vozila prema istome se odmah i postupa.

Tako je u 2022. godini do današnjeg dana broj nedozvoljenih ulazaka u povijesnu jezgru 25, a na osnovu čega je komunalno redarstvo Grada Dubrovnika prema 54 neodgovorna pojedinca izdalo obvezni prekršajni nalog. Kazna za pravnu osobu iznosi 10.000 kuna te za odgovornu osobu pravne osobe 2.000 kuna. Tako je u prvih pet mjeseci 2022. godine izrečena novčana kazna po navedenim prekršajima u ukupnom iznosu od 270.000,00 kuna” naveo je gradonačelnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here