Na Pelješki most je tijekom večeri pristigao i gradonačelnik grada Dubrovnik Mato Franković. Kazao je kako je izgradnja Pelješkog mosta milenijski projekt, te kako večeras osjeća ponos i ushićenje. “Građani krajnjeg juga Hrvatske jako skoro prestaju biti građanima drugog reda, oni koji kad pođu u Split nešto kupiti, moraju na carini pokazivati što imaju u autu”, kazao je.

“Večeras smo svjedoci jednom milenijskom projektu kao što je izgradnja Pelješkog mosta. Građani krajnjeg juga Hrvatske jako skoro prestaju biti građanima drugog reda, oni koji kad pođu u Split nešto kupiti, moraju na carini pokazivati što imaju u autu. To je ono što smo očekivali i čemu smo se nadali”, kazao je Franković te podsjetio na gospođu Lauru, koja mu je tijekom jednog posjeta domu za starije Domus Christi rekla kako da sve što treba je izgraditi Pelješki most te da će ona za to ako treba dati cijeli mirovinu.

Franković je istaknu da će za građane Dubrovnika most značiti bolju komunikaciju, veću sigurnost u prometu, te manje glavobolje zbog čekanja na granici.

“Brže ćemo doći u Split, u Zagreb, što će predstavljati kvalitetniji životni standard svih stanovnika krajnjeg juga”, kazao je gradonačelnik te dodao kako se sad Dubrovniku otvara mogućnost da u većoj mjeri postane i auto destinacija.

“Mi ćemo uvijek biti avio destinacija, no zašto ne bi imali i tu mogućnost. Vjerujem da će to nama i budućnosti donijeti i jedna mali dodatni segment gostiju. Činjenica da se u Dubrovnik iz Londona putuje dva sata neće prestati biti prednost. Cesta je jedan novi model razvija koji nam omogućuje i razvijane nekih drugih gospodarskih grana. Očekujemo da i započne i izgradnja autoceste do Dubrovnika, kao i izgradnja brze ceste do Zračne luke Dubrovnik”, zaključio je gradonačelnik Franković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here