Na naš tekst o potrebi zaštite javnog prostora u Gradu, reagirao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković nazvavši dio oporbenih vijećnika velikim licemjerima, zbog situacije na prošloj sjednici Gradskog vijeća.

Čitajući navedeni članak, očekivao sam zapravo kako će autor članka razotkriti nešto što je ostalo visiti u zraku, a odnosi se na prošlu sjednici Gradskog vijeća.

Naime, poznato je kako smo u posljednje 4 godine smanjili broj stolova i stolica u povijesnoj jezgri, osigurali i zaštitili pješačke koridore te smanjili za 80% štandove i pultove u povijesnoj jezgri i kontaktnoj zoni. I u ovom članku glavni protagonisti su Srđevci, samoprozvani borci za javno dobro i javni prostor (zanimljivo nitko drugi nije dobio priliku reći ni riječi), a ja bih zapravo rekao borci do prve prilike… Na prošloj sjednici Gradskog vijeća vijećnik Kristić je predložio da se u dnevni red uvrsti točka o dodjeli nove javne površine ugostiteljskom objektu koji do sada nije imao javnu površinu dakle radilo bi se o potpuno novoj površini koja do sada nikad nije bila korištena za komercijalnu namjenu. Unatoč činjenici što je na snazi moratorij za proširenje javnih površina i unatoč činjenici što smo jasno rekli dok se ne implementiraju sve točke Plana upravljanja nema ni milimetra javnih površina, veliki borci za javno dobro Srđevci su glasali za uvrštenje navedene točke na dnevni red, dok smo mi bili protiv i zahvaljujući nama nije došlo do toga da Gradsko vijeće kako se kome svidi dodjeljuje nove površine.

Ovim putem poručujem Srđevcima, ali i ostalima dok sam ja Gradonačelnik ni milimetra novih površina neće biti dato u zakup pa makar išli na nove izbore, a Vi ste gospodo Srđevci najveći licemjeri koje sam u politici sreo..ljudi do prve prilike….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here