-Prvi i osnovni korak je da društvo UTD Ragusa i društvo TUP d.d. sklope sporazum o namjeri prodaje dionica. Inicijalna ponuda koju smo istaknuli je 10, 2 milijuna eura, ali to je bilo istaknuto za paket od 100 posto dionica. Ono što smo mi u razgovoru s vodećim ljudima TUP-a rekli, a to je danas preneseno i na Skupštini, jest to da mi nismo spremni kupiti manje od 75 posto plus jedne dionice, kazao je danas gradonačelnik Mato Franković.

Objasnio ja kako Grad želi imati većinski paket kako bi mogli strateški planirati upravljanje društvom, a dodao je kako prema informacijama koje je dobio od odgovornih osoba iz TUP-a, bit će tu i više od 75 posto dioničara koji će se odlučiti za prodaju.

– Ono što mi sada radimo jest pripremanje svih potrebnih dokumenata za ishođenje kreditnog zaduženja za društvo UTD Ragusa koje bi onda najdalje s rokom od kraja ožujka sklapalo ugovore s dioničarima i u roku od osam dana izvršilo uplatu na njihove račune i samim time upisalo dionice TUP-a UTD Ragusi – rekao je gradonačelnik te dodao kako prije svega moraju odlučiti koju će banku odabrati za kreditno zaduženje.

S obzirom na najavljeni odlazak direktora UTD Raguse Igora Jurišića, kazao je kako zasad nemaju kandidata koji bi ga zamijenio, ali će privremeno imenovati jednu od osoba među zaposlenicima Grada Dubrovnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here