Gradonačelnik Mato Franković na svom je Facebook profilu napisao opsežan tekst o TUP-u i njegovoj prodaji/kupnji. U tekstu se osvrnuo na oporbene vijećnike i njihove primjedbe te pokušaje da se izazove sumnja u ozbiljne namjere grada. Njegov tekst prenosimo u cijelosti.

PRIČA 1

“Na samom početku Srđevci su bili za kupnju TUP-a. Nakon što smo osmislili model kupnje TUP-a mislili su kako je to samo varka pa su čak izašli s teorijom da blefiram jer me ionako netko “nevidljiv” zazvao i rekao da to ostavimo na miru jer je rezervirano. Kao da do sada nisu naučili kako toga kod mene nema. Gdje su danas Srđevci? Šute o svemu”, naveo je gradonačelnik.

PRIČA 2

“Vijećnik Andro Vlahušić na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća hvali projekt kupnje TUP-a i smatra kako je to izvrstan strateški potez. Nakon desetak dana mijenja mišljenje i odjednom kreće s kritiziranjem navedenog projekta. Zašto tako nagla promjena mišljenja? Nije valjda zbog kasnog noćnog sastanka u jednom dubrovačkom hotelu na kojem je bio on, Tropan iz SDP-a, jedan dubrovački novinar i još neke osobe? Ali, od tog dana postaje zagovornik da Grad ne kupi TUP”, napisao je Franković.

PRIČA 3

“Tropan i SDP protiv kupnje TUP-a. Neki bi se zapitali zašto su oni protiv stjecanja imovine? Iako se SDP službeno nije oglasio, jest Tropan. Međutim, ono što naši sugrađani ne znaju jest kako upravo vijećnik Tropan ima u najmu prostor u sklopu skladišta TUP- a u Komolcu. A, dug za navedeni prostor mu je veći od 150.000, 00 kuna. Iako već mjesecima ne plaća najamninu i dalje koristi ovaj prostor”, napisao je.

PRIČA 4

“Što je to vezalo Andra Vlahušića da promjeni mišljenje i Tropana (TUP-ovog dužnika) te Srđevce koji šute u borbi protiv kupnje TUP-a?”, upitao je gradonačelnik.

“Koji im je cilj i koja im je namjera? Tko ih je okupio i što im je obećao?Odgovor koji im je cilj je poznat, a to je na svaki način pokušati zaustaviti Grad u kupnji društva TUP d.d. Prvo su krenuli s dioničarima, uvjeravajući ih kako neće UTD Ragusa dobiti kredit, nakon toga su krenuli s pozivima prema odgovornim osobama društva UTD Ragusa uvjeravajući ih kako rade protivno zakonu, a onda su krenuli s pozivima prema određenim bankama gdje uz podršku određenih medija planiraju izvršiti pritisak na banke kako Grad ne bi dobio kredit. I na kraju vrlo skoro će krenuti udarac prema Gradu, a sve kako bi se prašina digla do neslućenih razina i kako bih ja odustao od kupnje.

Znate kako će priča završiti Neće im uspjeti!”, poručio je gradonačelnik.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here