U sklopu dodatne nastave iz Vjeronauka u Gimnaziji Dubrovnik učenici trećih razreda s profesoricom Anom Matić za Valentinovo su odlučili organizirati humanitarnu prodaju kolača u školi, a prikupljeni novac uplatiti kao pomoć najpotrebnijima.

Akcija se odvijala uz geslo „Za tebe, s tobom i zbog tebe mogu mijenjati svijet“.

Dio učenika i učenica se uključio i u pravljenje kolača, a drugom dijelu su pomogli roditelji. No, svi su dali sve od sebe u organizaciji, prezentaciji, posluživanju i animiranju ostalih učenika da dođu i kupe ukusne kolače uz humanitarni novčani prilog.

Rezultat nije izostao, prikupili su 1670 kuna.

Radost zbog akcije je bila tim veća jer je omogućila generaciji učenika trećih razreda iskustvo zajedničke aktivnosti s dobrim ciljem u adolescentnoj dobi, za što su itekako bili uskraćeni u proteklim pandemijskim godinama.

Prikupljeni novac uplaćen je humanitarnoj međunarodnoj organizaciji „Marijini obroci“ osnivača  Magnusa MacFarlana Barrowa.

Cilj organizacije je osigurati prehranu u školama u nekim od najsiromašnijih država svijeta.

S djelovanjem ove organizacije učenici i učenice su bili već ranije upoznati, a na početku nastavne godine skupili su novac za školovanje 46 djece.

Od novca prikupljenog u akciji „Valentinovo s Marijinim obrocima“ omogućili su cjelogodišnje školovanje za još 13 učenika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here