Nakon Zrinke Cvitešić, Marije Škaričić i Tihane Lazović, Hrvatska je dobila još jednu glumicu koja je uvrštena među 10 najvećih europskih glumačkih nada programa Shooting Stars.

Radi se o 19-godišnjoj Graciji Filipović, zvijezdi filma “Murina” redateljice Antonete Alamat Kusijanović, čiji je debi igrani dugometražni film do sada osvojio 22 nagrade na pedesetak festivala od svoje premijere srpnju, među kojima su i one na Cannesu i Pula film festivalu.

Program European Shooting Stars svake godine za vrijeme Berlinalea predstavlja nove glumačke nade europske kinematografije, pa će tako, doznaje Jutarnji list, i Filipović u veljači otputovati na taj festival.

“Impresionirani smo njenom intuitivnom i originalnom glumom koju izvodi s razinom zrelosti iznenađujućom za njene godine,” – tako glasi obrazloženje odluke žirija da Filipović uđe u program European Shooting Stars.

Inače, zanimljivo je napomenuti kako mlada Dubrovkinja nije potpala pod utjecaj velikog uspjeha svih svojih, a osobito uloge ostvarene u “Murini”, da bi se oslučila životni put i karijeru graditi upisom na glumu. Ostala je vjerna sebi i svojim afinitetima, te je nakon Klasične gimnazije u Dubrovniku upisala biologiju na zagrebačkom PMF-u.

U svakom slučaju, Gracija zaslužuje iskrene čestitke!

Gracija Filipović, zvijezda filma nominiranog za Cannes: ne želim upisati Akademiju, nego biologiju ili veterinu

Nakon glamura Cannesa Gracija Filipović vrijeme između filmskih festivala provodi na – Žarkovici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here