U četvrtak, 5. siječnja, policijskim službenicima protueksplozijske zaštite građani, koji su željeli ostati anonimni, su predali 1 kg privrednog eksploziva, 13 komada detonatorskih kapisli, 3 ručne bombe, 10,3 metara sporogorućeg štapina i 109 komada raznog streljiva.

Minsko-eksplozivna sredstva su preuzeli policijski službenici i pohranili ih u sigurnosni kontejner do uništenja.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska još jednom zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva sve one koji u svojim domovima imaju zaostalo oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredsta, da učine svoj život sigurnijim i predaju ga policiji na uništenje.

Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji anonimno i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here