Gradonačelnik Franković osvrnuo se danas na stanje na Žarkovici. Kazao je kako je ono neodrživo i loše te kako se više ne smije dopustiti da nove životinje dolaze u azil. Otkrio je i kako će do kraja tjedna održati sastanak s Državnim inspektoratom. Po pitanju izgradnje novog azila kazao je kako će cilj da izgradnja započne do kraja godine, a kako će sama izgradnja trajati godinu i pol do dvije dana.

„Slijedi nam ishođenje lokacijske dozvole za izgradnju azila, nakon čega ćemo ići u realizaciju izvanproračunskih sredstava kako bi započeli izgradnju azila. Cilj nam je da ona započne do kraja ove godine. Sama izgradnja trajat će godinu i pol do dvije dana. Novi azil bit će jedan o najvećih u Europi“, kazao je gradonačelnik Franković.

Gradonačelnik je otkrio kako je jutros održao određene sastanke na temu Žarkovice, a kako će tijekom ovoga tjedna susresti s Državnim inspektoratom koji je zatražio hitan sastanak s gradskom upravom.

„Očekuju nas određene aktivnosti, no o njima ću detaljnije kad zatvorimo cijelu priču. Naš cilj je sačuvati životinje i dovesti ih u takvo zdravstveno stanje kako bi mogle biti udomljenje. U konačnici cilj nam je da se životinje udome. Nikako više ne smijemo dopustiti da životinje dolaze na Žarkovicu. Vidjeli smo kakvo je stanje iz priloženih fotografija. No, one su možda manje bitne. Bitan je nalaz inspekcije koja je kazala kako Žarkovice nije pogodna za životinje. Ona zapravo nikad ni nije bila pogodna za životinje“, kazao je gradonačelnik te dodao kako stanje na Žarkovici neodrživo i jako loše.

„Ako želimo biti prijatelji životinja, moramo se pobrinuti da one što prije pronađu dom“, dodao je.

Gradonačelnik je se i osvrnuo na zapošljavanje u novom azilu. Kazao je kako funkcije u njemu imati odgovorne i stručne osobe, ali da će biti prostora i za zaljubljenike u životinje i volontere.

„No, sve će se odvijati pod stručnim vodstvom veterinara i sličnih struka za koje je propisano da bi trebali raditi u azilu“, poručio je gradonačelnik.

FOTO: Ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here