U prigodi obilježavanja Dana državnosti dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku sugrađanima.

Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Obilježavajući Dan državnosti 30. svibnja, prisjećamo se konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora, ali i značajne uloge Hrvatskog sabora u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Ovaj je dan prigoda u kojoj je potrebno iskazati prije svega zahvalnost i duboko poštovanje prema poginulim hrvatskim braniteljima i stradalim civilima koji su svoje živote nesebično ugradili u stvaranje slobodne i neovisne nam Domovine. Žrtva je to vrijedna trajnog sjećanja i divljenja.

Višestoljetna težnja i san hrvatskog naroda ostvareni su i danas s ponosom živimo slobodno i u miru. Upravo ta sloboda otvara nam prilike za daljnji prosperitet, ali nas istovremeno i obvezuje da budemo ustrajni u stvaranju boljeg društva, društva demokratskih vrijednosti, otvorenog društva u kojem će svaki pojedinac pridonositi općem dobru.

U vremenu neizvjesnosti koje nas je zateklo, iznimno je važno da zajedničkim snagama, baš kao i u vrijeme Domovinskog rata, svojim idejama i zalaganjem nastojimo raditi i stvarati za dobrobit našeg Grada i Hrvatske.

Dragi sugrađani, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno čestitam Vam Dan državnosti Republike Hrvatske!

S poštovanjem,

Gradonačelnik Mato Franković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here