Zbog meteorološke prognoze centralni događaj ovogodišnjih „Gusta od kobasica“  izmješta na drugu lokaciju. Izrada najduže kobasice dubrovačkog kraja i proglašenje pobjednika održat će se u nedjelju, 20. veljače 2022. godine, u Domu kulture na Grudi s početkom u 15:00 sati.

Članovi Agroturizma Konavle uz pomoć sudionika događaja i  uz stručno vodstvo dr. sc. Maria Bratulića izradit će rekordnu stometarsku konavosku kobasicu. Za izradu kobasice primjenit će se originalna receptura i mediteransko bilje ubrano na više lokacija u Konavlima. Stoga pozivamo sve zainteresirane da dođu i pomognu u realizaciji ovoga poduhvata.

Uz pripremu kobasice odvijat će se i  dodjela nagrada i diploma svim natjecateljima koji u četvrtak i petak, 17. i 18. veljače donesu svoje uzorke domaćih kobasica na ocjenjivanje u ured Agroturizma Konavle, Gruda 159.  U natjecanju mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.

„Rekorderka” će se, nakon izrade i mjerenja, ispeći te će je svi prisutni i degustirati.

Ulazak na ovajdogađaj je slobodan ali se provodi uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Sve dodatne informacije o događaju i uvjetima sudjelovanja u natjecanju možete naći na web stranici: www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here