„Gusti od kobasica“ edukacijsko – natjecateljski gastro događaj održat će se 19. i 20. veljače u Konavlima.

U izboru za najbolju domaću kobasicu „Gusti od kobasica“, Konavle 2022. godine mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja, koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.

Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje te spreman za degustaciju bez termičke obrade. 

Pobjednike očekuju diplome, pehari i prestižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“. Preuzimanje uzoraka je 17. veljače u vremenu od 15:00-18:00 sati te 18. veljače od 9:00 do 12:00 sati u uredu Agroturizma Konavle, u Domu kulture na Grudi.

Postupak ocjenjivanja će provesti certificirani kušači iz Istre i domaći stručnjaci, a moći će se pratiti u javljanju uživo na Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu 19. veljače u večernjim satima.

Dodjela diploma i pehara za pobjednike „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja” uručit će se u nedjelju 20. veljače u okviru događaja „Prihvati izazov- napravimo najdužu kobasicu dubrovačkog kraja”.  Članovi Agroturizma Konavle i sudionici programa izradit će rekordnu konavosku kobasicu uz stručno vodstvo dr. sc. Maria Bratulića, nakon čega će se kobasica pripremiti i degustirati.

Stoga, pozivaju se svi zainteresirani da donesu uzorke svojih kobasica i sudjeluju u trećim Gustima od kobasica. Događaj se organizira uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Događaj je nastavak aktivnosti Agroturizma Konavle koji se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda te s ponosom  u okviru programa „Gusti od kobasica 2022.” najavljujemo obilazak prvog konavoskog pogona za proizvodnju suhomesnatih proizvoda OPG Đivanović.

Sve dodatne informacije možete naći na web stranici: www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here