HND se također pridružuje molbi obitelji Krešić, obitelji troje djece žrtava stravičnog zločina u zagrebačkom naselju Mlinovi, da se mediji na dan njihova sprovoda suzdrže od izvještavanja. Pismo koje je obitelj putem opunomoćenika uputila HND-u stoga prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gospodine Zovko,
slobodan sam obratiti Vam se kao predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva, u ime obitelji Krešić, koja se uslijed stravičnog zločina počinjenog nad troje djece, članova njihove obitelji, u zagrebačkim Mlinovima prošloga vikenda, našla u središtu hrvatskog medijskog prostora. Šok, nevjerica i zgražanje koje je ovaj zločin nad troje male i nedužne djece izazvao među općom javnosti ne može se ni približno mjeriti s tugom s kojom se ova obitelj mora nositi, a kojoj je to dodatno otežano uslijed velikog medijskog pritiska pod kojim se nalaze.
Slijedom navedenog, ovim putem Vas najljubaznije molim te pozivam da u ime Hrvatskog novinarskog društva uputite javni apel predstavnicima svih hrvatskih medija da se, sukladno Kodeksu časti hrvatskih novinara (posebno toč. 15. Kodeksa), u potpunosti suzdrže od izvještavanja, a posebice od fotografiranja obitelji tijekom sprovoda, koji će se održati ovoga tjedna.
Sprovod je nažalost jedina prilika da se obitelj u vlastitoj intimi i miru oprosti od troje nevine djece, čiji životi su se preko noći nenadano ugasili te bilo kakvo medijsko praćenje istog nije od nikakvog interesa javnosti. U nadi da će ovaj dopis doprijeti do svih hrvatskih medija te da će se u potpunosti poštivati želja i apel obitelji za privatnošću, srdačno Vas pozdravljam. 
S poštovanjem, Aleksander Haid, odvjetnik.” 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here