“Jutra će u djelomice sunčanu srijedu i četvrtak na kopnu biti hladna. Štoviše, u srijedu u gorju te ponegdje u središnjoj Hrvatskoj može pasti i malo snijega, a na Jadranu će još biti slabe do umjerene bure, samo mjestimice i malo kiše. Jačanjem jugozapadnog vjetra, na Jadranu i juga, temperatura zraka bit će u porastu, osobito od petka. Od subote će kiša biti češća, na Jadranu i područjima uz njega i obilnija.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremila Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

“U srijedu duž obale sjevernog Jadrana slaba do umjerena bura i istočnjak. Uz prevladavajuće oblačno vrijeme u prvom dijelu dana, na sjevernom će Jadranu mjestimice pasti malo kiše, najvjerojatnije na otocima, a u Lici i Gorskom kotaru snijega. Prema večeri smanjenje naoblake. Najniža temperatura od -4 °C u unutrašnjosti do 7 °C na otocima. Najviša oko 0 °C u gorju te između 6 i 10 °C na Jadranu.

U pretežno oblačnoj Dalmaciji podjednaka temperatura, a slaba kiša najvjerojatnija je na sjevernoj obali. Vjetar većinom slab, ali ujutro lokalno umjerena bura.

Slabe do umjerene bure i istočnog vjetra bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, pa će more biti mirno ili malo valovito. Uz promjenjivu naoblaku temperatura zraka će s jutarnjih 2 do 5 °C, u zaobalju i niža, porasti do oko 10 °C.”

U nastavku tjedna promjenjivije

“Sjeverni kopneni krajevi idućih će dana biti djelomice sunčani. U gorju te unutrašnjosti Dalmacije oblačnije i povremeno mogućnost za slabu kišu. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar s kojim će stizati vlagom bogatiji zrak pa je u pretežno oblačnu i osjetno topliju subotu kiša moguća u većini krajeva.

Na Jadranu će sunčana razdoblja biti rjeđa i bit će ih uglavnom u Dalmaciji. Povremeno će pasti malo kiše, no početak vikenda kišovit, osobito na sjevernom dijelu. Puhat će umjereno, od subote i jako jugo i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u porastu.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Više pročitajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here